Power Dog Games

Game creation

Hoe bevestig je een dartbord aan de muur

Bij het ophangen van een dartbord komen een aantal dingen kijken. Je hebt niet alleen te maken met het bevestigen van het dartbord aan de muur, maar ook met precieze maten waarop deze moet hangen om de officiële werpafstand te bepalen.

Dartbord bevestigen

Om je dartbord te bevestigen zul je eerst een geschikte open ruimte moeten vinden. Let er hierbij op dat je geen meubels in de buurt van het dartbord hebt staan, zo voorkom je dat afkaatsende pijlen schade toebrengen aan je meubilair. Zorg ook dat je bij het werpen niet door een looppad gooit. Houd ook genoeg ruimte over voor je tegenspeler en eventueel publiek. Het dartbord bevestig je met bijgeleverde ophangingsmechanismen aan de muur.

Bereid de vloer voor

Je kunt ervoor kiezen om een beschermende dartmat op de vloer te leggen. Deze matten zorgen ervoor dat de pijltjes de vloer niet beschadigen. Wanneer je een betonnen vloer hebt zal een mat ook de pijltjes beschermen. Deze beschermmatten beschermen niet alleen je vloer, maar geven ook de juiste werpafstand aan.

De juiste afmetingen gebruiken

Het is van belang om altijd de juiste afmetingen te gebruiken bij het monteren van een dartbord, hiermee voorkom je dat je in de problemen komt bij het spelen op andere dartborden.

Om te zorgen dat je dartbord op de juiste plek hangt zet je het dartbord op de grond en meet je eerst 2,37 meter af: dit is je werpafstand. Vervolgens hang je de bullseye op een hoogte van 1,73 meter. Om te controleren of je de juiste afmetingen hebt, meet je vanaf de bullseye tot aan de oche (het punt op de grond vanaf waar je mag gooien). Wanneer deze afstand 2,93 meter is weet je dat dat het bord goed hangt. Speel je op een verhoging, meet dan de dikte van de verhoging en bereken dit door in hoe hoog het bord hangt.

Verschillende ophangsystemen

Er zijn verschillende ophangsystemen voor je dartbord. Een draaisysteem wordt het meest gebruikt. Je bevestigt hiervoor een plaatje met een schroef aan de muur. Het dartbord hang je op aan het plaatje, waardoor je het dartbord kunt draaien zonder dat deze van de muur valt. Verder zijn er simpele kliksystemen die je ook aan een plaatje aan de muur op kan hangen. Je kunt in zulke systemen alleen een dartbord ophangen.  

Boor je liever niet in de muur? Dan kan je kiezen voor een standaardsysteem. Een standaardsysteem is een complete houder voor je dartbord die op poten staat. Hierdoor hoef je niet te boren en kun je je dartbord makkelijk wegzetten wanneer nodig.

Hoe bevestig je een dartbord aan de muur
Schuiven naar boven