Power Dog Games

Game creation

Verschillende manieren om een app te promoten

Wanneer je een eigen app hebt ontwikkeld, is het de bedoeling dat mensen deze ook daadwerkelijk gaan gebruiken. Om dit voor elkaar te krijgen, zal je de app moeten promoten. Een app promoten kun je op meerdere manieren doen. Echter, wanneer je hier geen ervaring in hebt, is het logisch dat je hier niet van op de hoogte bent. In dit artikel worden er een aantal methodes genoemd waarmee jij je app goed kunt promoten.

Maak een eigen site

Als je ervoor wilt zorgen dat mensen kennismaken met jouw app, kun je ervoor kiezen om een site te maken. Zorg ervoor dat de site pakkend is en genoeg bezoekers krijgt. Om voor bezoekers te zorgen is het van belang dat je gebruik maakt van linkbuilding en SEO teksten. Daarnaast moet je bij een eigen website maken rekening houden met de doelgroep. Zo kun je de site zo inrichten dat deze doelgroep zich ook daadwerkelijk aangesproken voelt. Om voor meer app-gebruikers te zorgen, is dit van groot belang.

Adverteer via Google of Facebook

Wanneer de app volledig is ontwikkeld, kun je ervoor kiezen om een advertentie via Facebook te laten lopen. Door dit op de juiste manier te doen, kun je erg veel nieuwe gebruikers krijgen. Naast Facebook kun je er ook voor kiezen om je website hoger in Google te laten staan door hiervoor te betalen. Als je van plan bent om geld te steken in de promotie, is het belangrijk dat je realistische doelen stelt. Op het moment dat deze doelen bij lange na niet worden behaald, dien je de strategie aan te passen. Door de app op meerdere manieren te promoten, is de kans wel groter dat je uiteindelijk meer gebruikers zult krijgen. Houd hierbij wel goed in de gaten of het de investering qua advertenties waard is.

Verschillende manieren om een app te promoten
Schuiven naar boven